Facturatie software: de sleutel naar winstgevendheid

De tijd van handmatig facturen maken in Word of zelfs Excel is voorbij! Je wist vast al dat je tegenwoordig makkelijk online facturen kan maken, versturen en administreren, of je nu een ZZP'er, middelgroot bureau of internationale consultancy club bent. Maar wist je ook dat je je urenregistratie en facturatie naadloos kan integreren? Zodat je van elke medewerker, project, klant en activiteit niet alleen kan zien hoe declarabel ze zijn, maar ook hoeveel euro ze daadwerkelijk via de factuur binnenbrengen? facturatie software screenshot

Yanomo is een online urenregistratie en facturatiepakket in één. Het is software waarmee je geautomatiseerd maatwerk facturen verstuurt, inclusief de aanmaningen en alle administratie die erbij horen. Maar Yanomo doet dit op basis van de daadwerkelijk geschreven uren in je organisatie, die letterlijk als de "input" dienen voor de facturen, de "output". Zo krijg je 360 graden inzicht in je urenbedrijf, en kan je het spoor volgen van elk gewerkt kwartiertje naar elke verzonden factuur.

Een factuur is natuurlijk niets waard als de uren niet kloppen. Daarom stelt Yanomo gebruiksvriendelijkheid boven alles, zodat de urenregistratie accuraat en snel plaatsvindt. Het gevolg? Factureren wordt een eitje. De integratie tussen de urenregistratie en facturatie module bespaart tijd en voorkomt een hoop fouten. Je hoeft niet meer CSV files tussen twee pakketten heen en weer te sturen. En je hebt zowel aan de kant van operations (uren) als finance (facturen) een consistent overzicht waaruit je kan afleiden hoe succesvol je organisatie is.


De beste factuurprogramma's draaien online

Internet software is de laatste 10 jaar volwassen geworden. En daarmee is de tijd van papieren facturen, postzegels en adresstickers gelukkig voorbij. Want veel "ouderwetse" factuursoftware was niet geïntegreerd met je urenregistratie of je boekhouding, en produceerde PDF's die je vervolgens zelf mocht uitprinten en op de post mocht doen.

Gelukkig vindt de Belastingdienst dat je tegenwoordig facturen direct per email mag versturen, en dat is dan ook wat moderne facturatie software zoals Yanomo doet. Je verzendt de facturen met één druk op de knop naar je klant, en ziet dit allemaal netjes terug in je logboek. En het allermooiste is dat je automatisch herinneringen kan instellen, met de frequentie en de tekst die bij jouw stijl van factureren past. Dat scheelt een hoop tijd, maar beter nog: het verhoogt de incasso van je facturen aanzienlijk!


Factureer direct vanuit je urenadministratie!

Samenvattend: je leven wordt er een stuk makkelijker op! Als je een urenbedrijf bestuurt, of als je een eemans (ZZP) urenbedrijf bent, volgen je facturen doorgaans uit je urenadministratie. Dan zijn de voordelen overduidelijk dat dit in dezelfde software gebeurt; zo voorkom je discrepanties tussen je input (uren) en je output (facturen), en heb je bovendien inzicht in de factureerbaarheid van individuele medewerkers, projecten, klanten of zelfs afdelingen. Je hoeft je nooit meer af te vragen waarom je dit kwartaal minder omzet draait, of op welke activiteit je het geld laat liggen.

Zeer prettig is ook dat Yanomo live je betalingen van de facturen kan registreren, en dat je alles daarna met een druk op de knop naar je boekhoudpakket synct. Eindelijk het operationele overzicht waar je behoefte aan had!

Probeer het uit, en ontdek waarom steeds meer organisaties overstappen op Yanomo online facturatie software!

Duizenden bedrijven en organisaties gingen je voor.

Yanomo is dé online facturatie software van meer dan 4,500 organisaties, van groot tot klein.