Security & SaaS
author By Team Yanomo, August 16, 2016

Yanomo draait in de "cloud". Dat heeft een heleboel voordelen voor de gebruiker.

Hoe werkt dat, software in "the cloud"?

Yanomo draait in "the cloud". Dat betekent: u koopt bij ons geen doos met software, maar "huurt" onze oplossing via het internet. Dit principe heet software-as-a-service (SaaS). SaaS heeft veel voordelen: het is goedkoper en geeft meer flexibiliteit voor de afnemer.

Hoe werkt dat samen met mijn bestaande software?

Yanomo kan via haar API eenvoudig en veilig gegevens uitwisselen met bestaande software die u heeft draaien - van CRM-pakket tot accountancy-software, of die nu in de cloud staat of niet.

Hoe zit het met installaties?

Die zijn er niet. Yanomo is toegankelijk via het internet – specifiek, via uw browser. De connectie gaat via een beveiligde verbinding en is dus net zo veilig als een applicatie op uw desktop. Daarnaast is er het grote voordeel dat u overal altijd toegang tot Yanomo heeft, omdat het nergens geïnstalleerd hoeft te worden.

Waarom is software via "de cloud" goedkoper?

De maandelijkse kosten zijn gebaseerd op een vast bedrag per medewerker – en meer is er niet. Klanten hoeven niet te investeren in hard- of software. U hoeft niet te investeren in implementatie en beheer. Er zijn geen licentiekosten, geen jaarlijkse onderhoudskosten. En onze klanten kunnen opzeggen wanneer ze willen, u zit nergens aan vast!

Hoe zit het met onderhoud en updates?

We werken doorlopend aan Yanomo, en voeren regelmatig updates aan de software door. Dan kunt u denken aan verbeteringen op het gebied van snelheid, gebruiksgemak en nieuwe features. Hier betaalt u niets voor, en we publiceren de updates zoveel mogelijk buiten werktijden.

Hoe zit het met backups?

Er worden dagelijks backups gemaakt van de databases.

Moet ik betalen voor nieuwe versies van Yanomo?

Nee.

Hoe zit het met de beveiliging?

Onze applicatie is via SSL beveiligd. Dit betekent dat al het dataverkeer niet door andere partijen gelezen of getapt kan worden. Encryptie van data vindt plaats met een 1024-bits certificaat - hetzelfde als bij internetbankieren. Verder heeft iedere klant van Yanomo haar eigen database, en heeft niemand toegang tot die database behalve uzelf.

Waar bewaren jullie mijn gegevens?

Elke klant van Yanomo heeft haar eigen database, die rigoreus is gescheiden van de databases van andere klanten. Onze applicatie wordt standaard gehost bij Amazon Web Services in Frankfurt, maar kan op uw verzoek overal ter wereld - zelfs in uw eigen private cloud - worden ondergebracht. We hebben AWS gekozen vanwege haar uitstekende reputatie, snelheid, service en veiligheid. U kunt uw gegevens te allen tijde integraal downloaden in het CSV-formaat.

Ondersteunen jullie alle browsers?

Wij ondersteunen alle gangbare browsers en versies: Firefox, Chrome, Safari, Opera en Internet Explorer 7+.

Goed om te weten:

Data encryptie 1024-bits SSL
Password encryptie
Secure hosting
Hosting locatie Naar voorkeur van de klant - AWS Frankfurt is de standaard locatie
Walled-off database
Uptime >99.99%
Dagelijkse backups
Gebruikersprivileges
Export naar Excel
Client data import
Data toegankelijkheid Altijd (voor gebruikers met rechten)
Ondersteunde browsers IE 7+, Firefox, Safari, Chrome, Opera
PCI Compliance